dimarts, 27 de març del 2018

Bunyols de vent

En aquest blog que ara llegiu hi tinc publicats bunyols i brunyols fets a partir de diferents receptes:


http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/02/brunyols-de-lemporda-brunyols-de.html
http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/03/brunyols-de-quaresma.html
http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/09/bunyols-de-pera-caramelitzada.html


Però també vull dir que, de tots els intentats a casa, els que us explicaré avui són els que més bé m'han funcionat i els que menys temps han requerit, en l'elaboració. Són uns bunyols que parteixen del llibre



Per fer uns bons bunyols de vent us cal disposar de ben poca cosa. Pocs ingredients i ganes de cuinar, ni més ni menys! Tot i ser unes postres, no haureu d'encendre el forn, i tot i ser dolces, pràcticament no utilitzareu el sucre fins al final, en l'arrebossat. Us explico com fer-los, a veure si us hi animeu!

Ingredients:
4 ous
110 g de farina de força
75 g de llard
1 pessic de sal
7 g de sucre
1/2 pell de llimona
1 branca de canyella
1 got de llet
2 llavors d'anís estrellat (o llavors de matafaluga)
2-3 rajolins d'anís del mono



En l'elaboració d'aquests bunyols, l'important no són els ingredients sinó en com fem els passos per aconseguir la massa. Primer, en un cassó, aboquem la llet, el llard i els aromatitzants (llimona, canyella, anís estrellat). També el pessic de sal i els 7 grams de sucre. Ho posem al foc. Quan arrenqui al bull, traiem la llimona i les espècies i hi tirem la farina. Remenem, encara fora del foc, fins que la massa ens quedi compacta i comenci a enganxar-se bé a les parets. Ho posem mig minut més al foc, sense deixar de remenar.

Després, tornem a treure el cassó del foc i anem afegint, UN PER UN, els ous. Hem d'esperar que l'ou quedi amalgamat amb la massa fins a tirar el següent. Un cop fets tots aquests passos, ja tenim la massa a punt per fregir. Farem servir oli abundant, d'oliva suau. I els anirem ficant la massa, en forma de boles. Un cop fregit, els escorrem, els esquitxem amb anís del mono i, finalment, els arrebossem amb sucre. I ja els tenim! Recomano consumir-los el mateix dia o l'endemà.






1 comentari:

  1. Marina, cómo me gustan!! Estos se ven tan ricos que se comen solos, son como las pipas!!! Bss.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...