dimarts, 16 de maig del 2017

Verat en escabetx de taronja i aromes orientals


Aquesta vegada vull presentar-vos un escabetx que no fa massa que vaig fer a casa i que inclou ingredients que, fins ara, encara no havia incorporat a un escabetx, un tipus de cocció que m'agrada molt perquè es troba a cavall de la cuina de xup-xup i la conserva (per la que hi tinc especial tirada). Els ingredients que us comento que incorporo són, d'una banda, la salsa de soja, i de l'altra, l'oli de sèsam. A més, l'aroma es completa amb el suc i pells de taronja, que ja us vaig explicar aquí.

Ingredients:
3 verats mitjans sense cap ni tripes
1 taronja
Alls (força)
1 ceba
2-3 pastanagues
2 fulles de llorer
1 grapat de grans de pebre negre
2 branques d'api
vinagre de vi blanc
salsa de soja
oli de sèsam

L'elaboració és entretinguda però gens difícil. Primer, talleu els verats a rodanxes, els enfarineu i saleu i els salteu en una cassola de paret alta. Retireu el verat i, a la mateixa cassola, hi enrossiu la pastanaga (pelada i tallada), la ceba (pelada i tallada en juliana), els alls, el llorer, el pebre, l'api (tallat a rodanxes), ho salem, i... quan tot això ja estigui enrossit, hi afegiu la pell de taronja i el seu suc. Ho remenem bé i també incorporem unes gotes d'oli de sèsam i un rajolí de salsa de soja.


Ara, tornem a incorporar el verat ros a la cassola i hi afegim mig got de vinagre de vi blanc (o de poma), 1 got i mig d'aigua i un pessic de sal. Ho tastem per saber si hem agafat el punt de sal i ho deixem coure, a foc mig i amb la cassola tapada, durant una hora o bé hora i mitja.


Passat aquest temps, apaguem el foc, deixem la cassola encara tapada perquè vagi perdent temperatura i, un cop fred, reservem el verat fins l'endemà, quan ja estarà llest per degustar. Bon profit!






1 comentari:

  1. Prenc bona nota de l'escabetx de taronja! El verat ens agrada molt escabetxat!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...