dimarts, 3 de gener del 2017

Croquetes de pollastre a l'ast

Avui us ensenyo les croquetes que no fa massa que vaig fer. De les sobres d'aquestes festes, se'n poden fer meravelles, ja ho veureu! Són de pollastre i són d'aprofitament. Diumenge passat, com fem de tan en tan a casa, vam anar a buscar un pollastre a l'ast per dinar, que no ens vam acabar. Dimarts, retrobant el pollastre a la nevera, vaig decidir aprofitar-me'n i fer croquetes, que tan ens agraden. I van quedar ben bones! En vam menjar per sopar el papa, la mama, l'Arlet i la Lara. I encara en vaig poder guardar un tàper a la nevera, per si algun dia no sabem pas què fer. Sempre va bé tenir coses fetes en cas d'emergència!

Ingredients:
Restes d'un pollastre a l'ast
pebrot verd
pebrot vermell
carbassó
albergínia
fonoll fresc
espècies: comí i nou moscada
llet, farina i una nou de mantega
pa ratllat per arrebossar i un ou




Tallem les verduretes a dauets i comencem sofregint els pebrots verd i vermell, amb oli i sal. Preparem el pollastre a l'ast, a temperatura ambient, per esmicolar-lo. Després d'haver saltat una mica els pebrots, hi afegim la carbassa i l'albergínia. Tornem a salar i seguim sobregitnt. Tallem el carbassó i el fonoll i els afegim a la resta de verdures en últim lloc. Tot ben rosset.


Quan tinguem les verdures llestes les retirem i les posem en un bol. Hi afegim el pollastre esmicolat. Hi tirem comí i ho triturem amb la batedora. Fem una beixamel espessa amb una mica de llet, farina, mantega, sal i nou moscada.


Ara, barregem la beixamel espessa que hem fet amb el pollastre i verduretes triturats. Ho remenem i ho tapem amb paper film. Ho deixem reposar tot el dia a la nevera.


Al cap d'unes quantes hores, recuperem la massa per les croquetes i procedim a fer-les. Primer, les banyem amb ou, després les arrebossem amb pa ratllat. Tornem a repetir l'operació, primer amb ou i després amb pa ratllat. I les fregim amb força oli, ben calent! 


Ja les tenim a punt! Les podem acompanyar d'unes carxofes a la brassa, ara que n'és el temps. 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...