dimecres, 25 de gener del 2017

Bacallà amb patates amb pell i ceba confitada

A vegades, no cal canviar un gran plat, si aquest ja funciona. Sovint, els qui som cuinetes de mena ens esforcem en "inventar" receptes que volen ser sorprenents, curioses, divertides, novedoses. I sovint això funciona i ens resulta d'allò més satisfactori comprovar que ens n'hem sortit. D'altres vegades, però, no caldria que miréssim més enlla dels nostres ulls per comprovar que on hi ha un bon ingredient i una bona cassola ja no hi cal cap més inventiva que la poca que se'ns pugui acudir.

Tot això ho comento perquè el plat que us porto avui no és cap descoberta ni vol ser sorprenent ni divertit ni novedós. Només és que us l'explico perquè, a més de ser un plat tradicional, hi he afegit un "toque Torres", com en diem últimament a casa. I el secret, si és que n'hi ha? Les patates són amb pell i la ceba que acompanya el bacallà està caramelitzada. El brou? és de Caldos Aneto, que a casa ens agraden, i molt.

Ingredients: 
Bacallà (lloms dessalats)
ceba confitada (made in Manel)
Brou Aneto per fer paella
patates noves amb pell
farina per arrebossar
Sal i pebre blanc

Primer, enfarinem el bacallà i l'enrossim en una cassola amb una mica d'oli. Quan ja és ros, el retirem i reservem. A continuació, tallem les patates a làmines ben fines sense treure'ls la pell (les rentem bé). Les col·loquem a la base de la mateixa cassola on hem cuit el bacallà, afegint un rajolí d'oli. Les salem i les coem, banda i banda. Mentrestant, hem posat a escalfar el brou, que tirarem després per sobre les patates, ben calent per no tallar la cocció. Seguirem coent les patates, a foc mig, durant uns 20 minuts. Passat aquest temps, incorporarem de nou el bacallà, la pell cap per avall, i seguirem coent l'estofat a foc mig, i amb la tapa posada, durant uns 20 minuts més. Finalment, afegirem la ceba confitada per sobre, courem cinc minuts més i apagarem el foc. 

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...