dilluns, 22 de febrer del 2016

Pastís salat d'espinacs amb roquefort, iogurt, panses i pinyons

 Què me'n dieu, d'aquest pastisset? No em direu que, fins i tot, els infants més reacis a la verdura, se'l mirarien amb bons ulls? Doncs avui us animo a fer aquesta recepta a casa, perquè és molt fàcil, perquè és boníssima i perquè pot ajudar a introduir els espinacs als gustos de totes les persones i personetes que rebutgen tot allò que és verd. No és el cas de la nostra filla, que com ja he comentat prou vegades, per molt petita que sigui ho tasta tot! I ara, com que ja ha fet els 15 mesos, també hem introduït la verdura de fulla verda, que els pediatres no recomanen introduir abans pels alts continguts de nitrats que contenen. Ahir vam fer bledes i cigrons i l'Arlet va disfrutar moltíssim. Avui ha tornat a gaudir amb aquest pastisset d'interior cremós, que a banda dels espinacs, també incorpora els pinyons, les panses, el formatge roquefort (la nostra nena n'és una enamorada) i el iogurt. Som-hi?

Ingredients:
Manat d'espinacs frescos o espinacs ja trossejats
1 grapat de pinyons
1 grapat de panses sultanes
1 rajet de vi ranci
1 porció de formatge roquefort
1 iogurt
1 làmina de pasta de full
ou per pintar la massa

+ iogurt, sal i 1 ou

Abans de començar, hidratarem les panses amb vi ranci durant 20 minuts. Comencem a preparar el farciment saltant els espinacs en una paella amb una mica d'oli. Els salem. Seguidament, quan hagin perdut el seu volum, incorporem les panses, ja escorregudes del vi ranci. Afegirem el formatge roquefort, tallat a daus. Un cop tot ben barrejat, apagarem el foc, posarem els espinacs en un bol, i hi afegirem un iogurt, que ens donarà cremositat al farciment.


Ara, és moment de preparar la massa. Abans, però, posem a preescalfar el forn a 180 ºC. Estirem la làmina de pasta de full i la tallem, de llarg. Fiquem el farcit en una de les meitats. Pintem els marges de la massa amb ou, perquè després ens sigui fàcil d'enganxar l'altra meitat a sobre.


Ara, donc, agafem l'altra meitat de la massa i la col·loquem a sobre. A continuació, premem els exrems amb una forquilla. Fem uns talls horitzontals a la massa, perquè durant la cocció l'interior respiri i no ens faci inflar la cobertura, que quedaria poc estètic i poc uniforme. Finalment, pintem la massa amb ou i enfornem.


Enfornem la massa durant uns 45 minuts, a 170ºC. Revisem de tan en tan. Si veieu que la cobertura ja és rossa però que la massa encara no ha crescut del tot, tapeu el pastís amb un paper d'alumini perquè la base es pugui coure encara uns 5 minuts més. Passat el temps necessari, pareu el forn i traieu el pastís ràpidament perquè no se'ns assequi massa amb l'escalfor que encara hi ha dins el forn. El servim calent o fred, com més ens agradi. Bon profit!







13 comentaris:

  1. Que bo Marina, jo vaig fer-hi una quiche, però així amb pasta de full deliciós Ummm
    Petons

    ResponElimina
  2. Un pastis de full, super-bo.
    Bona setmana.

    ResponElimina
  3. però quina bona pinta Marina!! m'encanta aquesta massa i el farcit, només canviaria el tipus de formatge! que no sóc massa de rocafort, potser afegiria formatge de cabra! petons

    ResponElimina
  4. T'ha quedat molt bò i amb aquest farcit ha d'estar bonissim!!
    Petons

    ResponElimina
  5. M'agrada molt, Marina!! aquestes receptes fàcils i "resultones" són el futur de la cuina!! ja,ja,ja...
    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Bon paladar té l'Arlet i es que aquests pastissos estàn molt bons i el punt de Roquefort acaba de donar sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Te digo la verdad, a mí las espinacas me gustan crudas con aceite y limón, vamos en plan ensalada, cocidas ya me cuestan más. Pero estoy segura que este relleno me va a encantar, el yogurt y el queso le deben dar un gusto muy rico a la espinaca. Me llevo un trocito de pastel para probar.

    Saludos!

    ResponElimina
  8. La pasta de full dona molt de joc, i farcida d'espinacs i formatge, deu estar boníssima!
    Petons per tota la família!

    ResponElimina
  9. Hola!! Quantes receptes m'he perdut... fa molt temps que no passo a visitar cap cuina. aquest pastís salat m'ha encantat, molt fàcil! El provaré segur. petons

    ResponElimina
  10. Que bo!!! M'encanten aquests pastisos salats, i aquest fa una fila espectacular!! Jo també n'he fet algún amb espinacs pero normalment amb pasta filo... així amb pasta de full i amb la combinació del formatge i les panses ha d'estar boníssim!

    ResponElimina
  11. Espinacs, panses, pinyons i roquefort, una combinació que no falla mai.
    I amb aquesta presentació, queda un pastís molt vistós.

    ResponElimina
  12. Ha de estar delicioso, esto lo hago hoy mismo que justamente me han regalado espinacas frescas.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  13. Dubto molt que ningú es pugui resistir a un tall d'aquest pastís salat, inclús jo no em resistiria, i això que el roquefort no és el meu formatge preferit; però estic pensant que amb un formatge de rul.lo de cabra, també estaria força bé! M'aconselles algun altre formatge? Una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...