dimarts, 4 d’agost del 2015

Croquetes de bacallà amb sobrassada de Mallorca


Enguany, hem passat una setmana de les nostres vacances a Mallorca. Hem anat a veure la família, cosins i tieta hi viuen des de fa molt de temps. I a més de passar-nos-ho molt bé, també hem voltat de nou per l'illa, el Manel per primera vegada, i hem tastat el més bo i millor de Mallorca. No només la sobrassada i l'ensaïmada, que potser són les menges més conegudes arreu, sinó que també ens hem llepat els dits amb els tombets, frits, coques de trampó, panades, cocarrois i cargols amb salsa. Ah! I encara que fes calor, no vam deixar-nos les sopes mallorquines! 

Avui us proposo una recepta fàcil amb un dels productes que ens vam endur de l'illa, la sobrassada picant. Molt ben acompanyada d'un amic que li fa el joc la mar de bé, el bacallà, com ja us vaig explicar en forma de recepta aquí

Ingredients:
Sobrassada de Mallorca picant
dos filets de bacallà dessalat
llet, mantega, farina per la beixamel
Farina de galeta i ou, per l'arrebossat


El que fem primer és picar el bacallà i la sobrassada. Jo hi he posat un sol tall gruixut perquè no em mati el gust del bacallà, però si us hi agrada força, poseu-n'hi més.


A continuació, comencem a preparar les croquetes. Primer, triturem el bacallà. Seguidament, posem la mantega a fondre. Afegim una mica de farina. Jo faig sempre la beixamel a ull, però si voleu, podeu consultar per Internet les mesures exactes. A continuació, la llet. No hi posarem sal, en aquest cas, perquè el bacallà i la sobrassada que acompanyaran la beixamel ja en són prou, de salats.


Ara, afegim el bacallà. Remenem, després hi disposem la sobrassada i esperem que es desfaci. Finalment, apaquem el foc i deixem reposar la massa a temperatura ambient i després a la nevera durant unes hores.


Passades unes tres hores, ja podem fer les croquetes. Deixatarem un ou i hi passarem una bola de la massa. Després, l'arrebossarem amb farina de galeta (pa ratllat).


Fregirem les croquetes amb oli abundant i molt calent. Les deixarem escórrer sobre un paper de cuina, un cop rosses. 


I ja les tindrem a punt per menjar! Aquí us deixo unes fotos de les croquetes acabades i d'altres productes mallorquins que vaig fotografiar estant a l'illa. Espero que us agradin!



Sobrassada ecològica, panades, cocarrois i pa amb sobrassada picant

Llonganisses i sobrassada, tombet, i una imatge de la Serra de Tramuntana a l'alçada del Mirador del Mal Pas, camí de la Punta de Formentor.










7 comentaris:

  1. Han d'estar delicioses!!! quina bona teca hi ha per ses illes!!! petons

    ResponElimina
  2. Mare de Déu...la sobrassada em faria mal...i si és de l'autèntica mallorquina encara més...aquestes croquetes són una temptació!!! M'alegro que us hagin anat bé les vacances i que hagin tingut un apartat gastronòmic de luxe! Petonarros!

    ResponElimina
  3. MMmmmm....quina excel·lent combinació! Han de ser una delícia! Apunta't queda, Marina!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Què bo!! M'encanta la cuina de Mallorca i la sobrassada és fantàstica!! Has fet una combinació deliciosa!!

    ResponElimina
  5. Huy Marina, quina recepta tan bona!!!! M'encanten les croquetas, el bacallá i la sobrasada, especialmente la picant!!!! fantástiques!!! penso probar-las en molt breu!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...