dimarts, 3 de desembre del 2013

Canelons, arrossos, neules i bombons, al Taller Sabores

Aquesta vegada vaig tornar a aterrar al Sabores Taller de Cocina gràcies a la invitació de Xesco Bueno de Ca l'Esteve i és que quan et diuen si vols 'Cook me tender' és difícil resistir-s'hi i no dir un 'sí' gegant... Ja he estat al taller de Sabores en un parell d'ocasions: taller de xocolata, taller de cupcakes, ambdós molt interessants.

El cert és que aquesta tercera invitació que us comento va caure per dimecres passat, un dia que no havia rutllat gaire bé per mi i potser em feia, ho reconec, un xic de mandra agafar el cotxe cap a Barcelona. Afortunadament, tinc un pilot de primera categoria que també va venir a la trobada on també havia estat convidat. I va conduïr per tots dos. Vam arribar un pèl tard però vam arribar. I menys mal! La vetllada va ser molt agradable, sobretot, perquè tot estava molt ben pensat  i perquè, com de costum, tenim ganes de cuinar. Avui us en mostro un petit resum, que espero que, tant als qui hi vam ser com els qui no, us agradi. 

Els craks, cuiner i pastissers

En total, vam elaborar quatre receptes: canelons de poma amb brandada de bacallà, arròs amb trompetes i cansalada, bombons de connes caramelitzades, neules, cake rolls.

***********

Receptes guiades per XESCO BUENO

Arròs caldós amb trompetes i cansalada

Preparant les trompetes, ja deshidratades. Les trossegem.


D'altra banda, escalfem el brou que ja tenim pre fet on en Xesco també hi ha afegit una mica de tinta que l'enfosqueix. Tenim també el sofregit triturat a punt. I l'arròs, que treballem primer en sec. En unes cassoletes de ferro colat, col·loquem l'arròs, el sofregit, les trompetes, tota la resta d'ingredients... després, hi afegim el brou calent, i finalment, introduïm les cassoletes al forn, on l'arròs s'acabarà de coure. 


El que em va sorprendre més és que d'un arròs sec com aquest...


En sortís un arròs caldós tan bo. Potser un pèl àcid pel tomàquet, algú va apuntar, comentari que subscric.

L'altra recepta d'en Xesco:

Caneló de poma farcit amb brandada de badallà

I la seva versió en cassoleta...


Per preparar aquest caneló, teníem a punt una poma laminada molt fina i escaldada, i la brandada ja a punt, introduüida a la mànega pastissera. Tot a punt, doncs. També tenim, a banda, un fons de carn i uns rabes, que tallarem en juliana.


************


Recepta guiada pel Marc Rodellas

Piruletes de cotnes (cortezas) banyades amb xocolata i sal d'escata

Aquesta va ser una de les receptes més fàcils que vam preparar i la més bona segons la majoria. Però a mi encara em va agradar més el caneló i la neula. Aquí teniu el procés de preparació, ja us ho he dit, ben fàcil! Només cal banyar les cotnes, ja clavades en un pal, amb xocolata fosa. 




***********

Recepta guiada per Salvador Garcia

Cake Rolls

S'utilitzen ingredients que probablement no trobarem al mercat, així que és una recepta per conèixer, però potser no per fer a casa si no teniu... sucre fondant. A més, també porta mantega, massa vienesa, xocolata fondant i sucres de colors. Aquí teniu el resum:


**********


Recepta guiada per Marc Rodellas


Bombons de xocolata amb cotnes caramelitzades

I com les vam fer? Doncs té diverses preparacions. Primer, cal caramelitzar les cotnes, que després trinxarem en fragments petits. A banda, hem de desfer xocolata fondant i tenir motlles per a fer bombons. Aquí teniu el procés visual:


********

I l'altra recepta, per a mi una altra de les estrelles... 

Neules normals i neules banyades amb xocolata


I aquí veieu el procés d'elaboració, gràcies a l'eina que va portar el Marc i que a la pastisseria Rodellas sempre utilitza el seu germà Jordi. Us imagineu la quantitat de neules que ha d'elaborar quan s'acosta el Nadal? En té ben bé els dits pelats, literalment! 


Ens vam trobar en Jordi fent neules a la Fira de Nadal de Caldes (28 i 29 de novembre).
Vam poder comprovar que en sap molt més que nosaltres, he he

Fet aquest petit resum gràfic, més que textual, acabo també amb unes imatges. Unes, mentre treballàvem i les altres, mentre estàvem passant-ho bé. Que potser per a nosaltres és el mateix... ;-)






*********















13 comentaris:

  1. Genial. Quin munt de fotos! La veritat és que tot i que per Nadal és quan menys deures tinc a la cuina, caurà una d'aquestes receptes. Amb la teva foto de Caldes he vist que és el mateix noi que comentava jo, que havia vist a la fira, però fa dos anys :-)

    ResponElimina
  2. Amb aquestes cròniques tan ben detallades fas venir ganes d'anar a un d'aquests tallers, eh! quina llàstima no estar més a prop de Bcn... la recepta que més m'ha cridat l'atenció han estat els canelons, han d'estar genials!

    ResponElimina
  3. Hola guapa tu

    Moltes gràcie sper compartir aquesta experiencia, humm, quina enveixa sana que tinc...i segur que no soc pas l´unica

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Això és temps ben aprofitat! I un munt d'idees per la taula d'aquest Nadal. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  5. Quina enveja! Ep...sempre de la més sana, entre blocaires....Qui hi hagués pogut anar!!!! Quan era petita anava amb el meu avi a comprar les neules a casa d'un senyor que les feia així, amb aquesta eina...com m'agradaria tenir-ne una! Petons Marina i gràcies pel recull!

    ResponElimina
  6. He tingut la sort d'anar als tallers del Xesco i son molt instructius..una meravella de xef.
    Un petonet maca

    ResponElimina
  7. que guaiii quina enveja Marina!! jo l'anypassat m'ho vaig passar moolt be tambe!! a veure si un dia coincidim!! un petonas guapa

    ResponElimina
  8. Gracias Marina por compartir las recetas y me alegro que al final pudieras ir a pesar de moralmente no tener el dia.
    Son unas recetas fantasticas y que ya he visto la del blog del Manel y ahora a ti.Soy los 3 profes unos mestres de categoria.
    peto

    ResponElimina
  9. Déu n'hi do, quin taller I quin plats més interessants per les festes! Només tinc un dubte: què són les connes? Petons

    ResponElimina
  10. Marina tot sembla genial, però em decanto pel caneló de poma farcit amb brandada de badallà i també pel arròs caldós, provaré de cuinar-ho. gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
  11. Que taller tan chulo! seguro que lo aprovechaste bien! me gusta todo lo que se hizo pero los bombones con connes caramelizados estan divinos! bicos

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...