dilluns, 2 d’abril del 2012

ENFOGONA'T amb... la nova proposta de Quins fogons! i Tapa't de tapes

Per què? Ja el tenim aquí, després de tanta expectació... avui és dilluns i us vam prometre desvetllar una sorpresa. Però cal explicar-ho tot. Quan vam començar el programa Quins fogons! de Ràdio Castellar (ja fa sis mesos!) teníem clar que el més important era saber què pensaven, volien i, sobretot, cuinaven els nostres oients i lectors del blog. Per aquesta raó vam crear la secció "La recepta de l'oient" on ens podíeu enviar qualsevol recepta a través del correu electrònic programaquinsfogons@gmail.com, el facebook o el blog. Al principi rebíem receptes, però últimament el tema estava una mica aturadet, així que ens ho hem hagut de plantejar seriosament. Volíem sentir la vostra veu! Hem pensat i pensat i hem decidit fer-vos una proposta culinària de participació!

Què? La Clara i jo, des dels dos blogs (Tapa't de tapes i Quins fogons! ), volem proposar-vos un tema mensual relacionat amb festivitats, refranys o tradicions del mes en qüestió. Per exemple aquest primer serà de receptes de o per a Sant Jordi. Típiques, alternatives, clàssiques, modernes, dolces, salades, de professionals, d'aficionats... Podeu enviar-nos les vostres receptes preferides, siguin com siguin. No volíem fer la competència als companys blocaires que ja tenen "reptes" gastronòmics i, per tant, hem basat l'esdeveniment en el mes i no en el producte. Només pretenem conèixer noves receptes o tenir una mica més de feedback amb tots vosaltres. I tant si tenim dues o 100 receptes estarem súper contentes!

Com? Si ens voleu fer arribar una recepta per aquest o qualsevol altre Enfogona't ens heu d'agregar al facebook (Programa Quins fogons) i linkar la recepta al nostre mur. O bé enviar-nos el link aquí i nosaltres l'enllaçarem al facebook. A l'entrada de la vostra recepta us demanem que poseu el link del nostre blog i el logo, així ens coneixerà més gent! Si no teniu blog ens podeu enganxar la vostra recepta directament al mur i si no teniu facebook ens la podeu fer arribar per correu electrònic a programaquinsfogons@gmail.com. Volem que vosaltres mateixos "voteu" les receptes que la gent penja al facebook. La que tingui més "m'agrada" l'explicarem al programa de ràdio (i la podreu escoltar en directe, divendres de 14 h a 15 h o bé en diferit, a través del podcast). També la penjarem completa al blog! Sempre penjarem les propostes d'Enfogona't el primer dilluns de cada mes i podeu enviar-nos receptes fins el tercer dilluns. Si les pengeu més tard no patiu, també us estarem agraïdes per la col·laboració. Tant se val si en sabeu o no, si és una recepta ràpida, barata o elaboradíssima i cara... El que us demanem és la vostra col·laboració per trobar receptes que expliquin això tan català de lligar festes, dates i refranys amb la gastronomia!

PRIMER ENFOGONA'T!
Ara que ja ho sabem tot, comencem! Com ja us hem dit, el primer Enfogona't serà de receptes de Sant Jordi. Si hi ha alguna recepta molt típica de la vostra zona/poble/casa que es faci per aquesta festivitat tan important en terres catalanes estarem molt contentes de rebre-la! També volem reivindicar la figura de Sant Jordi com a dia de l'amor. Per tant qualsevol recepta romàntica que generalment es reserva per Sant Valentí us animem a treure-la del calaix i ensenyar-nos-la. Podeu penjar-les fins el mateix dia de Sant Jordi, el 23 d'abril! Nosaltres ja tenim pensades les nostres receptes, i vosaltres?

Podreu escoltar la recepta més votada aquí. I llegir-la aquí. I, a més, publicarem al blog el llistat de totes les receptes rebudes, que esperem que siguin moltes!!

30 comentaris:

  1. Bona proposta!
    A veure que si se m'acudeix alguna recepta per aquest mes :)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uau! Ens farà molta il·lusí Cristina! Estarem esperant-te...! Bones vacances, si en fas! petonet

      Elimina
  2. Anirem pensat alguna cosa!! bona Pasqua!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Teresa!!! Estarem molt contentes de llegir-te! Bones vacances!

      Elimina
  3. felicitats noies! aviam com va la cosa!
    petons

    ResponElimina
  4. Mil gràcies pels ànims, Helena!!! Ja t'explicarem... he he.

    ResponElimina
  5. Ara començo a entendre....amb tenìes amb la orella posada !!!!
    Aveure si m'animo i puc participar en aquesta bonica iniciativa !!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens farà molta il·lusió si hi participes, Mamilu!!! Petonet

      Elimina
  6. Això pot estar molt bé!, a veure...normalment per Sant Jordi m'enpesco algún pastisset que recordi la festa, així que quan faci el d'aquest 23 d'abril ja us passaré l'enllaç!, una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé! Ens farà molta il·lusió rebre la teva, segur, fantàstic pastisset! petons

      Elimina
  7. molta sort amb la iniciativa! em sembla que no tinc cap recepta típica de sant jordi, però ja la buscaré, o us n'envio una de romàntica, que estic d'acord a reivindicar sant jordi com el dia dels enamorats.

    ResponElimina
  8. m'agrada molt aqeusta iniciatvia!!! ara a rumiar una recepta per sant jordi!!! ;) petons

    ResponElimina
  9. Marina, molt bona pensada amb aquesta iniciativa. Espero que hi participin molts!
    Bona setmana,
    Nani

    ResponElimina
  10. ostres, a veure si penso alguna coseta

    ResponElimina
  11. Una iniciativa molt xula, molta sort i a veure si se m'acut alguna cosa.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme! T'esperem. Entre tots ho farem bé!!! Petons

      Elimina
  12. Molta sort noies! a veure si tinc temps de preparar alguna coseta, que vaig una mica (molt) de cul! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Comptem amb tu, Sandra! En pots aprofitar una que facis a l'abril, que ens anirà bé! Només has de posar el logo i llestos!! Gràcies pels ànims!!

      Elimina
  13. Es una bona iniciativa !!!! A la tornada de vacances serà qüestió de buscar una recepta per Sant Jordi, estarem en contacte…..
    Molts petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sión! Ens farà molta il·lusió!!! Ves-hi pensant. Petons i bona Setmana Santa!

      Elimina
  14. quin concurs més xulu quina bona idea!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta! T'esperem eh? Bones vacances, si en fas! Petons

      Elimina
  15. Em fas cuinaarr??? Jo tinc pensada una recepta per St. Jordi però no és ben bé romàtica però jo li trobo un punt de romanticisme...està relacionada amb el potet ensucrat...tic, tac, tic, tac...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nyam!!! he he... gelats??? doncs ja espero la teva cuina aviat!!! Segur que serà romàntica, perquè tampoc no cal ser empalagós o cursi, oi? :-) Petonet guapa

      Elimina
  16. Aquí teniu la meva aportació. Feliç dia de Sant Jordi!
    http://lagemmotaalacuina.blogspot.com.es/2012/04/mouse-de-maduixa-i-de-platan.html

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...