dilluns, 10 d’octubre del 2011

Gambes de Palamós, una joia

Em sento mig de Palamós. Hi tinc arrels, la família, històries de joventut... i molts sabors guardats al paladar. He d'afirmar, i afirmo, que d'entre tots el productes que ens dóna aquesta vila marinera de la Costa Brava n'hi ha un que sempre m'ha captivat. Aquest és la gamba. Per més que he buscat i rebuscat a diversos mercats de Catalunya, el gust d'aquest preuat crustaci no l'he trobat enlloc més. Així que... com a mostra un botó. Saltejades a la planxa o, si volem, amb una mica de julivert és com estan més bones. Sense salses ni altres maquillatges...!

8 comentaris:

  1. Marina!
    No sé si ja ho saps, però diumenge 23 fan un concurs de tapes fredes al Centre Cívic de Sant Oleguer. Premi a la tapa més ben presentada, la més ben elaborada i la més original!
    I amb joies com aquestes, segur que triomfes ;)
    Al web Sabadell.cat hi trobaràs tota la info...
    Molta sort!!

    ResponElimina
  2. Doncs no ho sabia, Maria! Mil gràcies per la informació! Entraré al web i faré el xafarder... una forta abraçada.

    ResponElimina
  3. M'aixeco de la cadira, i compungidament em dirigeixo al grup: Hola, em dic starbase i mai he provat la gamba de Palamós.

    Hola starbaseeeeeeeeeeee!!

    ;-P

    ResponElimina
  4. en dono fe, la gamba de Palamós una autèntica delícia... ara bé, les de Tarragona o les del Delta no tenen res a envejar!!!! jejej aquí una fent país ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Deu ser perquè molts pescadors de Palamós provenen de l'Ametlla de Mar. Molts d'ells encara hi conserven moltes arrels i família... gamba del nord, gamba del sud, en tot cas, un senyor crustaci! Una abraçada, dolça.

    ResponElimina
  6. Crec que no ets l'única que pensa que les gambes de Palamós són les millors, je je je... I com tu dius, com menys coses portin, mol millor!

    ResponElimina
  7. dono fe que hi ha poques coses comparables, estarien al nivell del pernil d'aglà, però fa anys que no en menjo. primer, perquè costa molt de trobar-ne, i segon, perquè quan les trobes, encara costa més pagar-les :-(

    ResponElimina
  8. Sí, tens tota la raó Manel! Però... no hi ha res com tenir contactes perquè, almenys, la part de pagar no sigui tant dolorosa... he he.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...